Ilona-Andreoiu.jpg

Designer

Ilona Andreoiu este arhitect, designer vestimentar si stilist, absolvind Facultatea de Arhitectura din cadrul Universitatii de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu" , urmand apoi studii in domeniul designului vestimentar, iar in 2017 a lansat brandul "Ilona Andreoiu" cu colectia de debut "SS18- Architecture through Fashion", primind premiul "Best young designer" Romanian Fashion Awards 2017.

Avand experienta atat in domeniul arhitecturii cat si al designului de interior, creatoarea brandului are o gandire arhitecturala, clara, indreptata spre concept, iar creatiile vestimentare semnate "Ilona Andreoiu" se afla intre pret-a-porter si couture avand detalii si texturi realizate manual, dar si forme geometrice 3D gandite si realizate cu precizie

Brand

"Ilona Andreoiu" este un brand romanesc de lux care creaza piese vestimentare demi-couture si pret-a-porter, realizate special pentru femeile cu o personalitate puternica si pentru micutele domnisoare vesele si creative, care au un simt estetic dezvoltat inca din copilarie.

ADN-ul brandului "Ilona Andreoiu" se traduce prin spectacol in geometrie, simplitate in detalii si coerenta in texturi, iar motto-ul care sta la baza fiecarei colectii este "Less is more" (Ludwig Mies van der Rohe).

Conceptul care sta la baza brandului reprezinta transpunerea formelor, culorilor, geometriei si rigiditatii caracteristice arhitecturii moderne in detalii vestimentare ce se armonizeaza cu sensibilitatea, transparenta si fluiditatea materialeor textile alese.

Jocuri de umbre si lumini, permeabilitate si opacitate, geometrie si fluiditate, sunt elementele principale care scot piesele vestimentare semnate "Ilona Andreoiu" din monotonia consumerismului actual, piese care incurajeaza individualitatea femeii moderne.

Atelier

Piesele de imbracaminte sunt realizate cu mandrie in atelierul propriu din Romania, sub atenta privire a designerului si cu indemanarea si grija la detalii a specialistilor in domeniu.

Toate produsele sunt realizate manual, iar pentru produsele demi-couture se foloseste tehnica croitoriei demi-couture, in urma etapelor principale de lucru, astfel: design, alegerea materialelor, realizarea tiparelor, croirea tesaturilor, realizarea texturilor si geometriilor 3D, asamblarea reperelor produselor, finisarea si controlul calitatii.

Pentru ca aceste etape sa fie realizate perfect, se aloca multe ore de munca fiecarui produs care este testat cu grija inainte de comercializare de specialistii nostrii.